Snel een non-COVID-19-reisverklaring regelen

Heb je een non-COVID-19-reisverklaring nodig? Dat kan het geval zijn als je op reis gaat. Een non-COVID-19-reisverklaring is een bewijs dat je zeer recent op COVID-19 bent getest en dat de uitslag negatief was. 

Snel een non-COVID-19-reisverklaring regelen

Hoe kom je aan de verklaring?

Een non-COVID-19-reisverklaring mag meestal niet ouder zijn dan 72 uur. Je hebt dus maar een korte tijdspanne waarin je de test kunt nemen. Gelukkig kun je bij Corona Sneltest Point altijd snel een afspraak maken voor de combinatietest waarmee je de verklaring kunt krijgen. Nadat je getest bent ontvang je binnen een kwartier de uitslag, en, als die negatief is: de reisverklaring, afgegeven door onze registreerde arts. Maak snel een afspraak via deze link.

Wanneer heb je een non-COVID-19-reisverklaring nodig?

Je hebt een non-COVID-19-reisverklaring nodig om naar sommige landen te mogen reizen. Ieder land heeft hier weer andere regels voor, dus bekijk van te voren goed wat de eisen zijn. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Zoek voor de actuele eisen per land het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op.

Welke testen worden afgenomen voor de verklaring?

Om een non-COVID-19-reisverklaring te bemachtigen moet je bij Corona Sneltest Point negatief testen op de antigeen sneltest (een neusswab) of RT-PCR test. De antigeen sneltest en PCR test is goedgekeurd door de GGD en het RIVM. 

Let op: je bent zelf verantwoordelijk te controleren welk type test je bestemming vereist. Sommige landen vereisen enkel een sneltest maar de meeste landen vereisen de PCR test.

Het reiscertificaat is uitsluitend in het Engels en ondertekend door Arts Theo Kessels die officieel staat geregistreerd onder BIG-nummer 99059199001.