Nieuw: PCR testen bij Coronasneltestpoint

''Binnen dezelfde dag resultaat''

Wetenschappers, artsen, pers en het publiek hebben allemaal een mening over de sneltesten en PCR testen. De laatste tijd ging het met name in de pers of de antigeen sneltest, welke een neusswab is, voldoende betrouwbaar is. Of dient iedereen zich te laten testen met de PCR test die bestaat uit een neus- en keelswab.

Nieuw: PCR testen bij Coronasneltestpoint

Een onderzoek bij de KNVB heeft onder 862 profvoetballers aangegeven dat zowel de Abbott Antigeen sneltest en de PCR-test gelijkwaardig betrouwbaar is.  Alle voetballers die met de PCR positief waren getest, hadden ook met de Abbott Snel test hetzelfde resultaat.  Het UMC in Utrecht heeft een vergelijkbaar onderzoek gedaan bij 1000 personen. Ook deze resultaten waren voor beide testen gelijkwaardig. Bij een onderzoek van het LUMC uit Leiden zijn slechts 298 mensen getest en zij gaven aan dat de sneltest minder betrouwbaar was. Echter, is een dergelijk beperkt onderzoek geen echte graadmeter.

Nieuw bij Coronasneltestpoint.nl is het afnemen van de PCR-test. Wanneer je voor 12:00 uur de test doet bij een van onze locaties in Nederland dan krijg je dezelfde dag voor 21.00 uur het resultaat gemaild. Daarnaast ontvang je tevens het officiële reiscertificaat ondertekend door BIG arts Theo Kessels. 

Vrijwel alle landen vragen voor noodzakelijke reizen en straks voor vakantiereizen een bewijs van de PCR-test. Deze dient binnen 72 uur voor vertrek te zijn afgenomen. Het voordeel van testen bij coronasneltestpoint is dat je dezelfde dag (mits voor 12:00 uur getest) het resultaat zult ontvangen.

Vanaf as maandag 11 januari kun je zelf de keuze maken.  Kies je voor een antigenen of antilichamen sneltest a €69,50 of kies je voor de PCR-test inclusief officieel reiscertificaat voor het bedrag van €129,50.